🥗 Spotkanie przy wspólnym stole - ideą Kuchni Społecznej jest dzielenie się 100% wegańskimi potrawami - przynieś potrawę i częstuj się tym, co zgotowali inni! Jesteśmy ciekawi waszych wegańskich dań i chcemy, żebyście wypróbowali jak roślinnie jedzą inni 🥦🍴

Zapraszamy na 30. i 32. edycję Kuchni Społecznej, które odbędą się w Emcek w dniach 30.06.2026 o 16:30 (30. edycja) oraz 15.12.2024 o 15:00 (32. edycja).

🎉 Jeśli nie zdążycie niczego przyrządzić - to też możecie się najeść!
Wystarczy dorzucić do puszki 30 zł na wsparcie zwierząt pod opieką Dzikiego Azylu z Kobylnicy i... jeść do woli 🤯

📒 Zasady są proste:
- potrawa musi być wegańska, tzn. bez produktów pochodzenia zwierzęcego: bez mięsa, również bez ryb, owoców morza, skorupiaków, produktów pochodzenia odzwierzęcego typu mleko i jego przetwory, jajka, sery, masło, niektóre margaryny (zawierają tłuszcze zwierzęce), miodu, żelatyny.
📙 karteczka ze składem i oznaczeniem alergenów, tak, aby osoby uczulone na m.in. orzechy, soję, pszenicę, gluten, seler czy sezam, mogły bezpiecznie sięgnąć po jedzonko. Jeśli zechcecie opublikujemy wasze przepisy na stronie 🥗
- zabierzcie rodzinę, przyjaciół i znajomych, niech wszystko zostanie zjedzone!

Podczas wydarzenia odbędzie się konkurs na najsmaczniejsze danie z super nagrodami!

Organizatorem wydarzenia jest:
Kuchnia Społeczna Słupsk oraz Fundacja Viva Słupsk.
Partnerzy:
- Słupski Ośrodek Kultury
- EMCEK 🧩🧶🎨