W dniu 15 maja 2024 roku o godz. 12:15 nastąpiło otwarcie ofert w konkursie na ofert na najem lokalu użytkowego w celu prowadzenia działalności usługowo-gastronomicznej w budynku Emcek - Słupskiego Ośrodka Kultury, al. 3 Maja 22 w Słupsku.
Protokół z konkursu do pobrania
Ogłoszenie o konkursie ofert na najem lokalu użytkowego w celu prowadzenia działalności usługowo-gastronomicznej w budynku Emcek - Słupskiego Ośrodka Kultury, al. 3 Maja 22 w Słupsku.
Organizator i przedmiot konkursu
- Słupski Ośrodek Kultury ogłasza konkurs ofert na najem lokalu użytkowego w celu prowadzenia działalności usługowo-gastronomicznej w budynku Emcek - Słupskiego Ośrodka Kultury, al. 3 Maja 22 w Słupsku.
- Przedmiotem konkursu jest najem lokalu użytkowego składającego się z: w pełni wyposażonego zaplecza kuchennego, baru oraz toalety dla gości. Lokal znajduje się w budynku Emcek al. 3 Maja 22, o którym mowa w pkt. 1, będącym w użytkowaniu Słupskiego Ośrodka Kultury, o łącznej powierzchni 127,52m2 zwanego dalej „Lokalem”, na czas oznaczony 2 lat. Okres najmu rozpocznie się nie wcześniej niż od dnia 6 czerwca 2024 r.
Regulamin konkursu
- Konkurs prowadzony jest na podstawie Regulaminu konkursu ofert na najem lokalu użytkowego z przeznaczeniem na prowadzenie działalności usługowo-gastronomicznej, zwanego dalej „Regulaminem”.
- Regulamin dostępny jest na stronie internetowej: www.sok.slupsk.pl
- Każdy z przystępujących do konkursu ofert zobowiązany jest do zapoznania się z treścią Regulaminu.
Warunki udziału w konkursie
- Oferty mogą składać osoby prawne i fizyczne prowadzące działalność gospodarczą – w dziedzinie gastronomii potwierdzoną wpisem do właściwego rejestru w zakresie będącym przedmiotem Konkursu i nie zawiesili jej na moment składania oferty (określenie rejestru działalności gospodarczej i numeru wpisu [dot. rejestracji w KRS] oraz numeru identyfikacji podatkowej i numeru REGON winno znaleźć się w ofercie w celu umożliwienia Wynajmującemu sprawdzenia podanych w ofercie danych).
- W celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w Konkursie należy złożyć następujące dokumenty:
- a) Oświadczenie Oferenta o prowadzeniu działalności gospodarczej – w dziedzinie gastronomii, w zakresie będącym przedmiotem Konkursu określonym w Regulaminie, zgodnie z warunkami określonymi w ust. 1 (oświadczenie w formularzu ofertowym),
- b) Informację o doświadczeniu w realizacji usług o zakresie i charakterze zbliżonym do przedmiotu Konkursu,
- c) Propozycję koncepcji współpracy, w tym:
- opis programu funkcjonalno-użytkowego mającego na celu wzbogacenie oferty kulturalnej osiedla/miasta i aktywizację najmowanej przestrzeni, w formie organizacji zajęć, warsztatów, spotkań itp.,
- opis form zabezpieczenia ładu i porządku w najmowanych pomieszczeniach oraz przed lokalem.
- d) Oryginały pełnomocnictw, jeżeli Oferent działa przez pełnomocnika.
- 3. Oferta musi zawierać podpisany przez Oferenta wypełniony czytelnie i w całości Formularz ofertowy (zał. Nr 2 Formularz ofertowy) oraz podpisane Oświadczenie ( zał. Nr 1 Oświadczenie).
- Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów obliczoną w oparciu o ustalone kryteria:
- a) kryterium 1 – stawka czynszu - oferowana cena brutto za 1m2 powierzchni Lokalu - waga 70 %,
- b) kryterium 2 – opis programu funkcjonalno-użytkowego klubokawiarni mającego na celu wzbogacenie oferty kulturalnej osiedla/miasta i aktywizację najmowanej przestrzeni, w formie organizacji zajęć, warsztatów, spotkań itp., – waga 15 %,
- c) kryterium 3 – opis form zabezpieczenia ładu i porządku w najmowanych pomieszczeniach oraz przed lokalem - waga 15 %.
- Oferty wraz z wymaganymi dokumentami należy składać w zamkniętej kopercie do dnia 15 maja 2024 roku do godziny 12.00 w sekretariacie Słupskiego Ośrodka Kultury, ul. Banacha 17, 76-200 Słupsk. Oferty wysyłane pocztą należy kierować na adres: Słupski Ośrodek Kultury, ul. Banacha 17, 76-200 Słupsk. Ofertę należy złożyć w jednej nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie, opatrzonej nazwą oraz dokładnym adresem oferenta, z napisem :
„Oferta konkursowa na najem lokalu użytkowego w celu prowadzenia działalności usługowo-gastronomicznej w budynku Emcek - Słupskiego Ośrodka Kultury, al. 3 Maja 22 w Słupsku.
Nr sprawy: SOK-A.221.01.2024
Nie otwierać przed dniem 15 maja 2024 r. godz. 12:00 ”
- Oferta ważna jest minimum 60 dni od upływu dnia do składania ofert.
- Otwarcie ofert odbędzie się w dniu 15 maja 2024 r. o godzinie 12:15 w sali nr 4 w budynku Słupskiego Ośrodka Kultury przy ulicy Banacha 17.
Postanowienia końcowe
- Organizatorowi przysługuje prawo do odwołania konkursu oraz przesunięcia terminu składania ofert.
- Organizatorowi przysługuje prawo dokonania wyboru oferty wg kryteriów określonych w § 6 ust. 3 i 4 Regulaminu, jak również uznania, że Konkurs nie dał oczekiwanego rezultatu oraz unieważnienia Konkursu bez wybrania którejkolwiek z ofert w każdym czasie oraz bez podania przyczyny.
- Organizator zastrzega sobie prawo do uznania konkursu za ważny chociażby wpłynęła tylko jedna oferta spełniająca warunki określone w regulaminie konkursu.
- Decyzja Organizatora w kwestii wyboru najkorzystniejszej oferty jest ostateczna. Oferentom nie przysługują środki odwoławcze od wyników Konkursu.
Dodatkowych informacji udzielają:
- Z-ca Dyrektora SOK –Katarzyna Sygitowicz-Sierosławska – 789357990 w godz. 12.00-18.00.
- Kierownik Administracyjny – Maciej Swornowski – 512338018 w godz. 10.00-16.00.
Załączniki